Тернополяни зібрали близько п’яти з половиною тисяч книг для військових

Опубліковано в Життя краю 27.07.2020

Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека є співкоординатором всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна», яка була започаткована у 2015 році і триває досі.

До приміщення бібліотеки тернополяни приносять книги для воїнів, які згодом працівники бібліотеки передають військовослужбовцям 44-ї окремої артилерійської бригади міста.

Протягом 5-ти років працівники бібліотеки передали військовим близько п’яти з половиною тисяч книжок.

Кілька тижнів бібліотекарі вкотре відносили зібрані містянами видання військовим. Цього півріччя було зібрано 60 книг,  каже завідувачка відділу міського абонементу ТОУНБ Тетяна Ковалькова.

– Протягом останніх півроку ми зібрали 60 книг для військових. Це не багато, враховуючи те, що раніше ми могли передати близько 300 книг, але цього разу бібліотека була закрита у зв’язку з карантином, майже 3 місяці, – розповідає Тетяна Ковалькова. – Серед них є вітчизняних та зарубіжних авторів, науково-популярних і довідкових видань. Деякі з них військові беруть з собою на Схід.

Перед передачею усі книги працівники бібліотеки переглядають щоб запевнитися, що вони у належному стані.

Завідувачка відділу міського абонементу ТОУНБ розповідає, що найбільше військовослужбовцям до вподоби фантастична та гостросюжетна література.

– Наші військові люблять читати детективи, фантастику і тернополяни приносять нам такі книжки. Звичайно, серед видань є як україномовні так і російськомовні, – говорить вона.

Наразі збір книг у бібліотеці продовжується, зазначають у бібліотеці адже акція діятиме допоки триватиме війна на Сході.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.