Сезон малин: де та за скільки можна придбати ягоди у Тернополі

Опубліковано в Життя краю 24.07.2020

Сезон малин – у розпалі. Якщо минулого тижня цих ягід на місцевих ринках ще не було, то зараз є з чого вибрати.

Яким є цьогорічний врожай малини, дізнавалася «Сорока».

На овочевому ринку, де нещодавно малини майже не було, зараз її вдосталь. Коштує ягода 20-25 гривень за літру. Попит на малину є, а от врожай цього року менший, ніж минулого, кажуть продавці.

– Малину я привезла з Теребовлянського району. Своя, домашня, – каже пані Наталя. – В мене цього року врожай малини не великий. Оскільки в мене сорти ранні, більшого вже й не буде.

На поганий врожай жаліється і пані Надія.

– Врожай цього року є, але менший ніж торік. Все померзло, не тільки малини, – каже жінка.

Розповідає, попит також знизився.

– В людей зараз немає грошей, тому, купують менше, – говорить Надія.

На овочевому ринку, що біля «Оріону», малини також вдосталь. Тут ціна солодких ягід сягає від 20 до 30 гривень за літру.

Окрім домашніх ягід, тут продають і лісові.

На поганий врожай жаліються і тутешні продавці.

– Малину я збирала в лісі біля хутора Коршемки,розповідає пані Раїса. – Цього року великого врожаю немає. Малина трохи примерзла, а хащі в лісі навпаки – виросли. Тому збирати важко.

Інша продавчиня цього ж ринку пані Надія запевняє – у неї з врожаєм все гаразд.

– Знаю, що в декого малина вимерзла, але у мене врожай цьогоріч хороший. Навколо городу горіхи ростуть, тому в мене вона захищена, каже вона. – Попит на ягоди також хороший. Люди беруть одразу кілька літрів.

Придбати малину тепер можна і онлайн, зокрема у соціальних мережах. Після замовлення продавець привезе ягоди під будинок або вкаже місце зустрічі. Тут ціна ягід становить 25 – 35 гривень за кілограм.

Ганна, яка продає свої малини у Facebook, каже, врожаєм задоволена.

– Хоч ягоди трошки вимерзли, врожай таки є, та не дуже великий,говорить Ганна. – Люди замовляють одразу кілька літрів. Замовлення чоловік розвозить машиною.

Отож, незважаючи на погоду, яка цьогоріч таки завдала збитків, ягоди на місцевих ринках є.

До слова, малина містить багато вітамінів групи А, В1, В2, С, РР, Е. Ягода відома також своїми властивостями у лікуванні ГРВІ, невралгічних явищ, гарячки тощо.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.