Рукотвори з бісеру тернополянки чарують усіма барвами (фото)

Опубліковано в Життя краю 18.09.2019

Прикраси ручної роботи з бісеру – джгути плете тернополянка Олена Матушевська. У її рукотворах тисячі кольорових бісеринок, які в одному намисті зливаються у вишукані орнаменти та квіти. Так що неповторні джгути умілиці не хочеться знімати та ховати у скриньку.

Попри те, що при створенні джгутів дівчина користується готовими схемами, роботи талановитої тернополянки – дуже оригінальні. Кожне намисто блищить по-своєму. Хіба що однаково передає красу, яку декілька днів творили умілі руки.

З бісеру можна зробити все, що душі завгодно! Це можуть бути різні браслети, кольє, намиста, сережки, паски. Я от два роки тому зупинилася на джгутах, адже ці вироби дуже оригінальні, попри однакову форму. Якраз тоді припав період декретної відпустки, тож було багато вільного часу, щоби творити красу. На один джгут йде декілька днів – від двох до чотирьох. Хоча все залежить, скільки часу у день витрачатиме на улюблене хобі. Для початківців виготовлення бісерних виробів може здатися заняттям складним , бо вимагає великої вправності. Головне – мати терпіння і бажання створювати прекрасне. От я на перших порах також могла напартачити на намисті. Одну бісеринку не туди заселиш – і робота вже не ідеальна. Та тепер набила руку на витворах – робота йде легко та в задоволення, — розповіла Олена Матушевська.

Жінка додала, що є багато поціновувачів її рукотворів, які замовляють та хвалять вишукані прикраси.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.