У Тернополі презентували книгу про українців, яких визнав увесь світ

Опубліковано в Життя краю 30.01.2019

24 січня у тернопільській книгарні "Є" відбулася презентація книги Уляни Скицької "Наші на карті світу".

Доробок авторки - це 80 унікальних історій про українців від народження або за походженням, які своїми досягненнями підкорили світ. Уляні Скицькій вдалось зібрати в одну книгу героїв з різних сфер діяльності: політики, науки, мистецтва, спорту, літератури, а також людей з різних історичних епох: сучасники і діячі початку 20 ст. Серед них є добре відомі нам тернопільські діячі : Іван Пулюй та Соломія Крушельницька. А також не менш відомі герої книги з українським корінням: Казимир Малевич, Софія Яблонська, Ігор Сікорський, Енді Воргол та інші.

Для всіх справжнім відкриттям стали Володимир Титла - мультиплікатор студії "Дісней", який працював над такими відомими повнометражними мультфільмами як: "Білосніжка та сім гномів", "Піноккіо"; а також Геді Ламар -  австрійсько-американська акторка, донька львівського банкіра, яка винайшла принцип роботи Wi-Fi.

- У мене було одне правило відбору: тема чи герой повинні здивувати, тому цього разу - без Шевченка, Лесі Українки та Грушевського. Вони - неймовірні, але уваги їм точно вистачає,- розповіла Уляна.

Ольга Млинко

Фото: книгарня "Є" Тернопіль.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.