На трасі в обхід Тернополя продовжує працювати техніка

Опубліковано в Новини 29.09.2018

На замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області більше місяця кипить робота на одній із найзавантаженіших трас краю.  Мова йде про дорогу Р-41 Обхід Тернополя. Траса «обгортає» Тернопіль з Півночі і з’єднує автошляхи Тернопіль – Львів та Тернопіль – Кременець. Роботи тут  тривають з середини серпня. Завершити ремонт дорожники планують у жовтні.  

 - Обхід Тернополя входить до транснаціонального коридору GO highway, який з’єднуватиме польські Гданськ і Гдиню з українськими Одесою та Миколаєвом. У минулому році ми розпочали ремонтувати першу ділянку хайвею на Тернопільщині. Це –  дорога від Тернополя до Львова. Цьогоріч роботи продовжили і у напрямку Хмельницького. Відновили 38,9 км. До заверення йдуть роботи і на Р-41,  – коментує керівник Служби доріг у Тернопільській області Богдан Юлик.

Станом на 28 вересня на обході Тернополя вже влаштовано 14,5 км вирівнюю чого шару та виконано регенерацію старого покриття. Верхній шар ЩМА (щебенево-мастиковий асфальтобетон) влаштовано на 9 кілометрах дороги. У роботі задіяно 6 одиниць техніки (3 котки, 1 автогрейдер та 1 гудронатор). Ремонтні роботи не припинятимуться  і у вихідні, - повідомили у Слцжбі автомобільних доріг Тернопіьської області.

Нагадаємо, що вже кілька років єдиним шляхом для водіїв великогабаритного транспорту через Тернопільську область є траса Р-41. Після того, як Гаївський міст став непридатним для проїзду транспорту, важчого за 8 тонн, перетнути Тернопілля фури і автобуси можуть лише, скориставшись обходом Тернополя.

Поточний середній ремонт дороги дозволить забезпечити комфортний проїзд водіїв усіх видів транспорту через усю область із Заходу на Схід.

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.