Чим отруїлися понад 250 мешканців села Іване Пусте на Тернопільщині досі не відомо

Опубліковано в Новини 29.09.2018

Працівники Тернопільської обласної фітосанітарної лабораторії провели спеціальні дослідження щодо виявлення надлишку отруйних речовин на полях поблизу села Іване Пусте на Борщівщині.

Нагадаємо,  20 вересня  до працівників місцевого відділення поліції звернувся фельдшер з повідомленням про ймовірне масове отруєння мешканців даного населеного пункту.

За допомогою до медика звернулося 252 пацієнти. Усі вони зазначали, що їх самопочуття погіршилося після орошення з літака хімікатами насаджень соняшника, які орендує чортківська агрофірма, - пише "Досьє 102".

На місце події виїжджали поліцейські та працівники Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України. Експерти взяли на аналіз проби ґрунту та рослин на орошених ділянках для лабораторних досліджень.

Згідно проведених досліджень ґрунту, рослин та найближчих до поля насаджень фруктових дерев, працівники лабораторії встановили, що кількість пестицидів в землі та в соняшнику є в межах норми. Діючу речовину препарату  «Ураган Форте» в зразках фруктових дерев та землі, де вони насаджені, лаборанти не виявили.

За даним фактом проводиться подальша перевірка.

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.