Тернопільські «гості» скористалися гостинністю, а тепер поїдуть додому

Опубліковано в Новини 21.04.2016

            Двох нелегальних мігрантів, яких міграційники за сприяння співробітників відділу контррозвідки Управління СБУ виявили на Тернопіллі у березні, поміщено у Волинський пункт тимчасового перебування іноземців, які незаконно перебувають в Україні. Там порушники перебуватимуть, допоки їх не видворять з нашої країни.

            Обоє іноземців – колишні студенти одного з тернопільських навчальних закладів. Один із них громадянин Народної Демократичної Республіки Конго, інший – Нігерії. З вишу парубки були відраховані й мали впродовж місяця покинути України, однак не зробили цього, чим порушили міграційне законодавство. Відтак посадові особи міграційної служби області прийняли рішення про їхнє примусове повернення. Коли ж і цю законну вимогу порушники проігнорували, міграційна служба звернулася до суду із позовом про їхнє видворення, який Феміда, зваживши на усі надані докази, задовольнила.

            «Іноземні громадяни,  не залежно від підстав їхнього прибуття в Україну, зобов’язані дотримуватися нашого законодавства, порушники ж нестимуть відповідне покарання», - зауважує заступник начальника УДМС-начальник відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та протидії нелегальній міграції Тетяна Мулик.

            Нагадаємо, що у березні на Тернопіллі проходили оперативно-профілактичні заходи, у ході яких було виявлено 24 нелегальних мігрантів.

 

 

Ірина Бойко

головний спеціаліст по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ

 

УДМС України в Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.