700 доларів та золото: стільки коштувала мешканцям Тернопільщини легковажність

Опубліковано в Новини 21.04.2016

Ненадійно заховані ключі від будинків є спонукою для крадіжки.

Незважаючи на численні застереження про крадіжки шахрайським методом, люди продовжують нехтувати елементарними правилами безпеки і втрачають чималі кошти, зазначають в ГУ НП області.

700 доларів та чимало золотих виробів втратило сімейство з села Верхняківці, що на Борщівщині. Чоловік та дружина подалися у райцентр на ринок, а ключі від помешкання залишили під гіпсовою декоративною скульптурою біля дверей. Таким ненадійним сховком і поспішили скористатися  злодії.

Коли подружжя повернулося додому, застало на подвір’ї двох незнайомців. Ті стали розпитувати, чи не мають господарі на продаж старовинних годинників з позолотою. Почувши заперечну відповідь, поспішили з господарки. А господарі,  зайшовши до хати, одразу зрозуміли, що там побували непрохані гості. Зі сховку у шафі зникли долари, а в жінки зникли усі золоті вироби: п’ять перснів, два золотих ланцюжки з кулонами та браслет. Потерпілі звернулися за допомогою до правоохоронців. За фактом крадіжки відкрите кримінальне провадження, зловмисників розшукують.

Правоохоронці застерігають краян: не залишайте ключі від помешкань в легкодоступних місцях, надійно замикайте двері. Та найголовніше  - не довіряйте незнайомцям! Остерігайтесь чужинців, що стукають у двері під приводом продати чи купити товар, не вірте у  слова про страшні родинні пороби та не приставайте на пропозиції зняти закляття, а особливо на готівці чи золоті! Спроваджуйте якнайшвидше таких непроханих осіб подалі від помешкання, а про підозрілих краще одразу повідомити правоохоронцям. Проявляйте пильність та будьте розсудливими!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.