До кінця вересня тернополянам раків не наловити

Опубліковано в Новини 13.09.2017

У всіх рибогосподарських водоймах Тернопільщини до 30 вересня заборонений вилов раків.

Через другу линьку раків в Тернопільській області та ще 18 інших областях України заборонне полювання на цих безхребетних.

- Заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції раків на період другої линьки. Річковий рак має твердий покрив – панцир, який захищає його від ворогів, але заважає розвиватись, стримуючи його ріст. Тому рак час від часу скидає свої тверді покриви. Період формування та зміцнення нового панцира триває 1-1,5 місяця, - пояснюють в Держрибагенстві України.

Тих, хто ж порушить правила рибальства та знехтує забороною, чекатимуть штрафи в розмірі до 680 гривень згідно частини 4 статті 85 КУпАП. Також горе-рибалкам за кожного спійманого рака доведеться «викласти» по 25,5 гривень.

Вже після 30 вересня, відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, кожен зможе виловлювати не більше 30 раків на загальних водоймах та не більше 50 – на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

 

- Забороняється лов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Держрибагентство закликає громадян дотримуватись законодавства. Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту біоресурсів, прохання повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50, - звертаються в агентстві.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.