Працівники тернопільської ресторації потрапили на гачок до аферистів

Опубліковано в Новини 13.09.2017

Зловмисники продожують обдурювати довірливих жителів Тернопільщини фальшивими смс-повідомлення про оплату послуг чи зарахування грошей на рахунок.  
Цього разу на гачок афериста потрапили працівники одного з закладів громадського харчування. Невідомий подзвонив до ресторації та замовивши добряче меню, попросив розрахуватися наперед карткою. Смс про зарахування коштів прийшло, однак сума була значно більшою, аніж оплата за їжу. Тож клієнт попрохав віддати решту чоловіку, який приїде за замовленням. 
1300 гривень поїхали у невідомому напрямку, а працівники закладу лише згодом перевірили рахунок та зрозуміли, що не отримали ані гривні. Власник закладу звернулася з заявою до поліції. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Тернопільській області. 
Поліцейські вкотре застерігають: якщо номер мобільного підв’язаний до картки, на яку зараховують кошти, аферистам легко підробити фальшиве смс про зарахування готівки на картку. Тому навіть якщо отримали підтвердження про оплату, перевірте рахунок. Будьте обачними, не довіряйте своє майно та гроші невідомим!

Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.