Бережанські поліцейські отримали 25 куль

Опубліковано в Новини 12.09.2017

Два факти незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 263  ККУ працівники Бережанського відділу поліції. Зброю та боєприпаси у рамках оперативно-профілактичної операції “Зброя та вибухівка” добровільно здали поліцейським місцеві мешканці.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції області, житель села Нараїв передав поліцейським 25 предметів, схожих на набої до малокаліберної гвинтівки та 9 – калібру 7,62. Розповів, що  виявив їх у закинутій будівлі. Він вирішив одразу віднести небезпечну знахідку в поліцію, аби та не потрапила до рук дітей чи недобросовісних громадян.

Пістолет італійського виробництва здав працівникам місцевої поліції житель села Урмань. Зі слів чоловіка,  він знайшов небезпечний предмет у лісі за селом.

Правоохоронці вилучили набої і зброю  та направили на експертизу до Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

На разі профілактичні заходи, спрямовані на виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки тривають.

До слова, відповідно до ч. 3 статті 263 Кримінального кодексу України особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності. Тож, аби уберегти себе від покарання, необхідно добровільно здати зброю та боєприпаси до найближчого відділу поліції.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.