Шалений гуркіт моторів та неймовірні хвилювання: у Тернополі розпочався останній день Кубку України з картингу

Опубліковано в Новини 03.07.2017
Третього дня чемпіонату України з картингу серед учнівської молоді в Тернополі за Кубок України змагалося біля 115 картингістів з 12 областей України.

У костюмах для гонок та з шоломами біля ніг на картинговій трасі в Тернополі 2 липня вишикувались спортсмени із 12 областей України. В чемпіонаті взяло участь близько 115 картингістів вікової категорії 5-25 років, при цьому «поганяти» приїхали навіть дівчата. На спортсменів та гостей чемпіонату України з картингу «чекала» урочиста церемонія відкриття – парад учасників, привітальна частина та підготовка до заїзду.  

– Приємно, що такі змагання з картингу вже вдруге відбуваються в Тернополі. Впевнений, що сьогодні будуть змагатися ті спортсмени, які є майбутнім українського автоспорту. Пройде немало часу, і багато хто з них буде гідно представляти Україну на міжнародних змаганнях. Дуже добре, що в Тернополі спільними зусиллями вдалося створити нову картингову трасу. Відтепер вона повноцінно функціонуватиме в місті та збиратиме нових чемпіонів. Бажаю сьогодні всім учасникам жорсткої безкомпромісної боротьби та чесного суддійства, – привітав молодих картингістів міський голова Тернополя Сергій Надал.

До традиційного підняття державного прапору України було запрошено команду-переможця 2016 року від Волинського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

 – Я дуже дякую кожному спортсменові, котрий приїхав до Тернополя, щоб позмагатися між собою. Картинг справді виховує в технічному напрямку – допомагає бути чесним, порядним на дорозі. Цей спорт стимулює прагнення першості, заохочує боротися, перемагати та йти до мети. Найголовнішим для картингіста є чесно виграти й чесно перемогти сьогоднішні змагання, – наголосив президент Федерації картингу в Тернопільській області Микола Чорний.  Микола Олегович також додав, що гідний виступ цієї неділі є не менш важливим, аніж перемога.

Після теплих слів привітань, учасники чемпіонату розійшлися по своїх наметів готувати карти до змагань. Наразі стартували перші учасники заїзду в класі картів «Піонер Н», а підведення підсумків чемпіонату та нагородження переможців відбудеться після 17:00 години.

 

Анна Семенків

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.