У Тернополі виявили понад два кілограми макової соломки, закатаної у скляні банки

Опубліковано в Новини 24.08.2017

Співробітники управління протидії наркозлочинності Тернопільщини вилучили у 34-річного наркозалежного чоловіка опій та макову соломку. Не зважаючи на те, що підозрюваний разом зі своєю подругою проходить лікування від залежності, знайдене у його квартирі засвідчило, що молоді люди не тільки не відмовилися від шкідливої звички, але й займаються заготівлею наркотиків.

- Під час санкціонованого обшуку в квартирі підозрюваного ми виявили та вилучили близько  2,5 кг подрібненої макової соломки, яка  була закатана у скляні банки, шприци із 8 гр ацительованого опію та пів грама прекурсору – хімічної речовини, яку використовують для синтезу наркотику, – повідомив прес-службі ГУНП в Тернопільській області заступник начальника управління протидії наркозлочинності Андрій Шафранський.

Тернополянину інкримінують частину 2 статті 309 ККУ - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Також у квартирі підозрюваного під час обшуку перебувала 25-річна співмешканка зловмисника. Вона є громадянкою Росії і порушила правила перебування в Україні. В рамках проведення операції «Мігрант» на жінку було складено адмінпротокол за статтею 203 КупАП - порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України. До слова, видворити порушницю з території України допоки не можливо, адже в суді щодо неї розглядаються три кримінальні провадження за вчинення наркозлочинів та сутенерство. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Тернопільській області. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.