Кар’єр на Монастирищині збагатив казну на понад 16,5 мільйонів гривень

Опубліковано в Новини 12.08.2017
Майже 17 мільйонів гривень надійшло до державної скарбниці завдяки ПАТ "Коржівський спеціалізований гірничо-дробарний кар'єр" впродовж 2015-2016 років та першого кварталу 2017-го.

- У нас все офіційно і відкрито. Якщо ми вже ведемо справи, то зобов’язані сплачувати податки і робимо це завжди в повному обсязі. Зокрема в 2015 році ми оплатили необхідні податки на загальну суму більш ніж 6 мільйонів 575 тисяч гривень. В 2016 році вона склала понад 8 мільйонів 647 тисяч. Зараз ми успішно продовжуємо свою роботу, а за перший квартал цього року сплатили податку на суму більшу ніж 1 мільйон 542 тисячі. Крім того, стараємось і людям в районі нашому допомагати чим можемо, - розповідає директор Коржівського кар’єру Орест Крушельницький.

Частина цих коштів, понад 202 601 тисячі гривень, пішла на підтримку українського війська в вигляді військового збору.

Крім того, оскільки товариство займається добуванням декоративного та будівельного каменю, то платить й за користування надрами. Сума цієї рентної плати за 2016 рік склала понад 1 мільйон 625 тисяч гривень.

До слова, активно допомагає Коржівський кар’єр і Монастириському району, на території якого підприємство й розташоване. Виділяє із своїх прибутків частину коштів, які передає для потреб населення у місцеву казну або ж допомагає будматеріалами чи технікою.

Так, нещодавно Коржівський кар’єр виділив 500 тон щебеню для автобусних зупинок та додаткових автостоянок, які облаштували на фестивалі «Дзвони Лемківщини».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.