На Тернопіллі фермерське підприємство «Гадз» продовжує збір яблук, які експортують в різні країни світу

Опубліковано в Новини 12.08.2017
Спілі яблука різних сортів продовжують збирати на фермерському господарстві «Гадз».

 

Як розповідають на підприємстві, хоч початок цьогорічного літа був не сприятливим та холодним – це не завадило виростити смачний та соковитий врожай яблук.

- Перші яблука сорту Ерлі Женева ми вже зібрали. Цей сорт дозріває в перших – десятих  числах липня, однак, через погодні умови цього року збір урожаю ми почали з 15 липня. Взагалі, хоч яблук не так багато в цьому році, вони мають хорошу величину та надзвичайний смак, - розповідає голова наглядової  ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром», Герой України Петро Гадз.

Ще одним смачним та раннім сортом, плоди якого розпочали та продовжують збирати з 20 липня, є Пірус. Його дерева дають щедрий врожай та стійкі до різноманітних хвороб.

- Яблуко набрало забарвлення, має хороший чудовий смак. Цьому садові вже три роки. Саджанці сорту Пірус – власного виробництва. Люди самі щепили, самі вирощували, самі збирали. Дерева здорові та дають хороший плід. Цей сорт в нас добре прижився і дерева дали непоганий урожай. Взагалі найосновнішим для саду є те, щоб дерево було здорове, щоб не мало жодних хвороб. Правда, цього року ми зіткнулись з іншою проблемою: на жаль, через погодні умови, через морози та дощі, деякі сорти, які цвіли скоріше мають втрати. Разом з тим, в нас ще є сорти пізніші: Гала, Моді, Кандзі. Їх ми збиратимемо приблизно через місяць і сподіваємось на хороший результат, - каже Петро Гадз.

Щодо зібраного врожаю яблук, то цього року  в планах у фермерського господарства 50% плодів реалізувати на внутрішньому ринку, а іншу половинку експортувати в різні країни Європи та Африки.

- Це такі європейські країни як: Велика Британія, Ісландія, Швеція, Норвегія, Фінляндія. Щодо Півдня, то наші яблука експортуємо в Іран, Арабські Емірати, Бахрейн, Кувейт, Саудівська Аравія. Тобто в ті країни, де яблука не ростуть. Також для нас відкривається ринок Індії та Китаю. Щоправда, вони хочуть тільки червоні яблука. Тому ми будемо 200 гектарів засаджувати сортами з відповідним забарвленням і практично всі зібрані плоди «підуть» в Індію, - ділиться намірами Петро Гадз.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.