Частиною Смарагдової мережі Європи може стати тернопільська природа

Опубліковано в Новини 11.08.2017

До складу Смарагдової мережі Європи можуть увійти 5 природних територій та об'єктів Тернопільської області.

- Станом на 01.08.2017 року у межах Тернопільської області  номіновано 5 природних територій та об’єктів, як офіційні  кандидати до Смарагдової мережі Європи: "Борсуки", "Серетський", національні природні парки "Дністровський каньйон", "Кременецькі гори", природний заповідник "Медобори", "Бережанське Опілля", "Суразька дача", - повідомляють в управлінні екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА.

Довідка: Смарагдова мережа Європи — мережа територій особливого природоохоронного значення, важливих для збереження біорізноманіття, в країнах Європи і деяких — Африки. Створена 1998 року для виконання Бернської конвенції 1979 року і підтримується державами-членами Ради Європи. У країнах Євросоюзу для виконання Бернської конвенції створено мережу Natura 2000 (з більш розвиненою юридичною базою), яку розглядають як їхній внесок у проект Смарагдової мережі. На 2015 року Смарагдова мережа Європи налічувала близько 3500 потенційних та повністю сертифікованих «смарагдових об'єктів» загальною площею майже 600 000 км2 у 16 країнах.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.