На Тернопільщині формується інфраструктура підтримки місцевого бізнесу

Опубліковано в Новини 09.07.2017

У Тернопільській області ведеться ефективна робота щодо створення належних умов для започаткування та ведення бізнесу, сприятливого бізнес-середовища та ефективної інфраструктури підтримки підприємництва.

Відтак сьогодні, 7 липня в обласній державній адміністрації відбулася робоча нарада з представниками територіальних органів центральних органів виконавчої влади області та структурних підрозділів облдержадміністрації за участі директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Галини Воляник. Учасники наради обговорили основні напрями співпраці органів державної влади щодо започаткування роботи Центру підтримки підприємництва та бізнес-інкубатора, а також домовилися про укладання угод щодо організації роботи вищевказаних елементів бізнес-інфраструктури в області.

Нагадаємо, у рамках розробленої Тернопільською ОДА Концепції розвитку інфраструктури підтримки підприємництва, в області створюється Регіональний та три районі (Бережанський, Кременецький та Чортківський) Центри підтримки підприємництва.

Також, найближчим часом в області запрацює бізнес-інкубатор, що утворюється в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості.

В подальшому бізнес-інкубатори працюватимуть у всіх районах Тернопільської області. До мережі об’єктів підтримки бізнесу області також увійдуть консультаційні пункти в об’єднаних територіальних громадах регіону.

Відкриття Регіонального центру підтримки підприємництва заплановано на вересень 2017 року.

 

Долучитися до формування інфраструктури піддтримки підприємництва Тернопільщини можна заповнивши анкету:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdU9JcElBG7BGPt_7…/viewform

Довідково:

 

Центр підтримки підприємництва надаватиме максимум інформаційно-консультативних послуг для бізнесу в межах одного офісу та стане ефективним комунікатором між державними органами, учасниками бізнес-середовища та самим бізнесом.

Основна ідея бізнес-інкубатора – створення простору (платформи) для реалізації проектних ідей/бізнес-планів, розвиток стартапів (підприємців-початківців) та діючих суб’єктів МСП шляхом наданням їм спільного робочого простору на безкоштовній основі на певний період набуття економічної самостійності, наставництва і допомоги у пошуку бізнес-партнерів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.