За ініціативи «укропівців» Тернопільська облрада підтримала звернення щодо спрощення і здешевлення механізму ввезення іномарок

Опубліковано в Новини 09.07.2017
5 липня Тернопільська облрада закликала центральну владу дати можливість українцям купувати доступні іномарки.

Ініціаторами звернення виступила фракція партії «УКРОП», а її голова Андрій Цибульський наголосив на перевагах, що дають законопроекти №5561 та №5562 для наших співвітчизників.

«На адресу Тернопільської обласної ради звертаються мешканці області з численними зверненнями щодо необхідності внесення змін до чинного законодавства України в частині формування цивілізованого ринку вживаний автомобілів в Україні.

Разом з тим, у Верховній Раді України зареєстровано законопроекти № 5561 та № 5562 щодо внесення змін до Податкового кодексу України, Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів», які покликані вдосконалити чинне законодавство України, привести його у відповідність до європейського  законодавства, з урахуванням соціально-економічних потреб суспільства, стану економіки та автомобільного ринку, а також матеріального становища громадян України.», - йдеться у зверненні.

Ключова ідея цих законопроектів – скасувати екологічні норми та встановити жорсткий контроль за технічним станом машини. Шлях лібералізації імпорту уживаних транспортних засобів свого часу пройшла Польща. Його переваги очевидні: мізерні ціни на старі авто, деурбанізація та загальне піднесення економіки.

-  Це законопроекти, які пропонують адекватні правила розмитнення авто, тобто комплексний підхід до вирішення проблеми. Можна багато говорити про легалізацію тих машин, які вже є в Україні, про інші нюанси, але ці законопроекти пропонують знизити ставки зборів та зафіксувати їх на рівні від 30 до 40% для усіх автомобілів, які знаходяться у справному технічному стані. Проекти пропоную забрати екологічні вимоги. Наприклад, наші партійці та активісти зі Львова купили «запорожець» за 250 доларів і перетнули кордон ЄС, де за 250 доларів розмитнили та поставили його на реєстрацію. Зараз це авто їздить по Європі або їздить українськими містами на європейських номерах, показуючи, що немає у Європі таких високих вимог до транспортних засобів, - звернувся перед розглядом питання до депутатів голова фракції партії «УКРОП» Андрій Цибульський.

Після нетривалого розгляду та заслуховування аргументів «укропів ця» Тернопільська облрада підтримала звернення більшістю голосів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.