Для повного завершення справ із екс-податківцями необхідно повністю запустити судову реформу, тернопільський нардеп

Опубліковано в Новини 08.07.2017
В рамках проведення антикорупційної операції, яка відбулась наприкінці травня цього року, були затримані та арештовані 23 податківці.

Впродовж цього часу 15-ом із них збільшили розміри застав. Нещодавно ще двоє екс-податківців доповнили цей список.

Останньою подією у справі із антикорупційною операцією стало те, що наприкінці червня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про взяття під варту екс-начальника державної податкової інспекції у Печерському районі Києва Андрія Драгуна. А напередодні Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід екс-начальнику ДПІ у Шевченківському районі Києва Олексію Ярошенку.

Згідно з рішенням суду двоє екс-податківців можуть вийти під заставу в розмірі 5 мільйонів гривень. Таким чином, Драгун та Ярошенко стали 16-м та 17-м податківцями, для яких збільшили розмір застави.

- Безперечно є певні зміни і просування в боротьбі з корупцією і не тільки в цій справі. Є дуже багато гучних затримань, зроблених Службою безпеки і Генеральною прокуратурою України. Але на сьогодні для повного завершення цих справ потрібно, щоб повністю запрацювала судова реформа. На сьогоднішній день, на жаль, вона ще повністю не працює. Як тільки це станеться, справи по цих всіх затриманнях дійдуть до суду і ми почуємо певні звинувачення, - коментує ситуацію народний депутат від фракції БПП Ігор Побер.

Нагадаємо, наприкінці травня близько 2 000 поліцейських, 500 прокурорів були задіяні в антикорупційній операції, яка пройшла в 15 областях України. Тоді проводилось 450 обшуків. В результаті – 23 затриманих податківців доставили на вертольотах до Києва.

Також в ході операції поліція зібрала докази, що Податкова служба за керівництва Олександра Клименка завдала державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму понад 95 мільярдів гривень.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.