Проти укропівки Світлани Безділь у Монастириськах влаштовують чергові політичні переслідування

Опубліковано в Новини 08.07.2017
Проти депутат Монастриської міської ради від політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Світлани Безділь діюча влада вкотре розпочала політичні переслідування.

Цього разу голова місцевої РДА намагається приписати активістці неякісний ремонт у школі, які батьки зробили за власний кошт, не дочекавшись зрушень від можновладців.

У Монастириськах голова РДА та райради створили комісію щодо ремонтних робіт у школі. Йдеться про вкладання плитки на підлозі, яке своїм коштом зробили батьки рік тому. Ремонт виявився неякісним і у цьому тепер хочуть звинуватити голову батьківського комітету Світлану Безділь, яка «за збігом» є депутатом міськради від партії УКРОП та провадить активну діяльність у захисті прав громади, виправдано критикуючи владу.

22 червня комісія у складі трьох депутатів міськради та архітектора провела огляд у школі. Рік тому на другому поверсі приміщення поклали плитку. Основний матеріал надала держава, проте коштів для найму майстрів та додаткових матеріалів не було. Тоді батьки вирішили зібрати гроші на роботи і довірили це голові батьківського комітету Світлані Безділь.

- На зібрані батьками кошти ми поклали 200 квадратних метрів плитки, для цього купляли відсів, наймали майстрів і транспорт. Як нам пізніше пояснили, один із матеріалів був неякісним, з часом плитка «поплила». Ми це помітили, проте спільно з батьками вирішили не переробляти, адже це знову коштуватиме значну суму, до того ж, як зауважила директор, ніхто за рік не травмувався на цій ділянці і дискомфорту вона не спричиняє, - розповідає укропівка.

Члени ж комісії наполягають на тому, щоб Світлана Безділь переробила ремонт за власний рахунок. Директор школи зауважила, що керувала і перевіряла хід ремонтних робіт зовсім не голова батьківського комітету, відтак, відповідати за це вона не повинна. На цю репліку їй відповіли, що відповідати повинна саме Світлана Безділь.

- Така ситуація, цікава. Майстри погано поставили плитку. Пані Світлана домовлялася з майстрами. Вона ж не хотіла, щоб так вийшло, але вийшло як вийшло. Я сьогодні казала представникам комісії, що батьки на батьківських зборах, якщо вони звертаються до влади, то мали би піднімати ці питання на зборах, - говорить директор школи Оксана Дзяйло.

Окрім того, Світлана Безділь розповідає, що у травні відбулися загальношкільні збори, де були присутні багато батьків. Перед ними голова батьківського комітету звітувала, пояснила, що саме стало причиною неякісного ремонту, усі батьки з цим погодилися, претензій не мали і вирішили ремонт не переробляти, оскільки це знову ляже на їх плечі. Окрім того, безпосереднім замовником робіт був відділ освіти, а відтак він і мав би контролювати якість.

- Просто смішно, коли у місті є проблеми, триває підготовка до лемківського фестивалю, територія якого замічена, дороги в незадовільному стані, на носі у нас жнива, потрібно ремонтувати школи до нового навчального року, а у влади найбільша проблема – це я. Це виглядає так, ніби увагу громади хочуть відволікти від питання неякісного ремонту школи, про яку вже розповідали навіть центральні телеканали. Паралельно із цією комісію працює і комісія по водозабору, який перебуває у поганому санітарному стані, є небезпека забруднення води, проте цю проблему вирішують набагато повільніше. Очевидно, я для голови РДА важливіша, ніж здоров’я мешканців краю, - переконана Світлана Безділь.

- Рік тому до мене звернулася Світлана Безділь з тим, що батьки учнів Монастириської школи збирають кошти на вкладання бруківки, проте сума значна і вони потребують допомоги. З власних коштів я дав 1500 грн і був переконаний, що ці гроші використають саме за призначенням. Ніхто з батьків, і Світлана Безділь як голова батьківського комітету не можуть відповідати за неякісну роботу майстрів, а намагання зробити її винною, до того ж вимога щодо ремонту за її рахунок – взагалі абсурдна. Я буду її підтримувати і надалі, ситуацію як депутат облради тримаю на контролі і вважаю це про вокативними діями з боку місцевої влади, - говорить голова Тернопільського осередку партії «УКРОП» Андрій Цибульський.

Створена головою Монастириської РДА комісія винесла своє рішення, аби винний за власний кошт вклав нову плитку. За таких обставин, Світлана Безділь вирішила звернутися особисто до Степана Барни. На ім’я очільника облдержадміністрації укропівка направила лист. У ній вона звертається до Степана Барни з проханням втрутитися та перевірити правомірність дій і рішень голови РДА.

«3 особистих причин, з метою помсти за школу голова Монастриської РДА Степан Бойко припиняє моїй родині (третій раз) виплату на переселенців у розмірі 2000,00 грн в місяць на всю родину, останній раз за допомогою гарячої Урядової лінії та СБУ, до яких мене викликали, виплату я поновила. Два тижні тому, рішенням комісії Монастириської РДА, знову мені припинили виплату, але не просто припинили, а з вказівкою УТСЗН (це написано у рішенні комісії) зняти з обліку переселенця, працівники УТСЗН не знають згідно якого Закону України можливо це зробити, бо я і моя родина нічого не порушували і за три роки статусу переселенця нічого не змінилося. Але в Бойка свої невідомі нікому Закони. Три роки бути переселенкою, пройти перевірку Нацполіції, СБУ і зняти статус переселенця, бо Бойко С.І так вирішив?» - йдеться у листі.

Світлана Безділь очікує на реагування голови обласної адміністрації і а те, аби очільнику району нагадали про його прямі обов’язки, до яких не входять особисті війни.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.