9 тернопільських АТО-вців, які отримали інвалідність, одержать грошову компенсацію

Опубліковано в Новини 29.06.2017

Для покращення житлових умов дев’ятьом особам, які є учасниками АТО та учасниками бойових дій і які отримали, внаслідок своєї служби інвалідність І-ІІ групи Тернопільській області виділено субвенцію у розмірі 6 млн. 565 тис. гривень.

За його словами, на таку допомогу згідно із розпорядженням Кабінету Міністрів України від 7 червня 2017 р. № 375-р можуть розраховувати, сім’ї загиблих учасників бойових дій, учасників АТО, особи з інвалідністю І-ІІ групи та особи, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції.

- Відповідно, це стосується осіб, які перебувають на черзі в органах місцевого самоврядування щодо покращення житлових умов, тобто на квартирній черзі. Станом на 1 квітня 2017 року в області на обліку перебували 9 осіб даної категорії. Таким чином, згідно із розпорядженням кабміну їм було виділено кошти, які вони отримають у вигляді грошової компенсації на власний рахунок в Ощадбанку, а потім за ці кошти зможуть придбати собі житло. Така допомога надається на основі відповідної заяви, яка розглядається на спеціально створеній комісії в управліннях соціального захисту населення, – каже директор департаменту соціального захисту населення ТОДА Вадим Боярський.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.06.2024 soroka
Волонтер «Української команди» Андрій Надкевич – серед номінантів регіонального відбору на здобуття «Ордену Святого Пантелеймона»
У Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського 12 червня відзначили медиків області, які перемогли у…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.