На Тернопільщині четверо осіб заразилися сальмонельозом після поминального обіду

Опубліковано в Новини 29.06.2017

П'ятеро осіб госпіталізували.

Працівниками Державної установи "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" проведено епідрозслідування спалаху кишкової інфекції серед осіб, котрі брали участь у поминальному обіді в с. Ценів, Козівського району, повідомили в ТОЛЦ.

25 червня за медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції звернулися та були госпіталізовані у інфекційне відділення Козівської ЦРЛ 5 осіб. На сьогоднішній день від 4 хворих виділений збудник сальмонела ентерітідіс та виставлений діагноз «Сальмонельоз». 

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації Держсанепідслужбою у вогнищах проведено комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху. Для лабораторних досліджень відібрано 26 проби з об’єктів навколишнього середовища на патогенну та умовно-патогенну флору, обстежено 18 контактних осіб. 

Дослідження тривають. За контактними встановлено медичне спостереження. 

Лікар-епідеміолог Т. Ю. Заставна

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.06.2024 soroka
Волонтер «Української команди» Андрій Надкевич – серед номінантів регіонального відбору на здобуття «Ордену Святого Пантелеймона»
У Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського 12 червня відзначили медиків області, які перемогли у…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.