Серйозна екозагроза на Тернопільщині через «Укрветсанзавод»

Опубліковано в Новини 29.05.2017

Бетонну огорожу знесла 4000 тонна маса побічних продуктів тваринного походження, яка зберігалась на території Тернопільської філії державного підприємства «Укрветсанзавод» з 2007 року. Про це повідомляють в Державній екологічній інспекції в області.

Внаслідок неприємного інциденту частина відходів перемістилася на площу близько 500м² за межі території підприємства. Для аналізу на предмет забруднення були взяті проби землі та води.

Також, на директора підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення. На разі, проводиться збір матеріалів для проведення розрахунку збитків за забруднення довкілля та передачі їх до Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 239 Кримінального Кодексу України. Про даний факт повідомленого чергового управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської ОДА.

- Про можливу небезпеку, яку несе в собі діяльність Тернопільської філії державного підприємства «Укрветсанзавод» з порушенням вимог природоохоронного законодавства Державна екологічна інспекція у Тернопільській області вже повідомляла (попередня стаття вийшла під назвою «Бомбу сповільненої дії необхідно знешкодити»). Адже згадане підприємство відноситься до об'єктів підвищеної небезпеки і потребує посиленого контролю Інспекцією. Нагадаємо, що 05.04.2017р. Інспекція направила позов до Окружного адміністративного суду міста Києва з метою тимчасової заборони (зупинення) діяльності даного об'єкта. Справу призначено до розгляду на 01.06.2017р, - йдеться в повідомленні Держекоінспекції.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.