Школярка Владислава Боцян здобула для Тернопільщини чергову перемогу в літературних конкурсах

Опубліковано в Новини 29.05.2017

Учениця 7-Б класу Владислава Боцян здобула одразу два перших місця у Міжнародних літературних конкурсах в Польщі. Президенти міст, де проводились конкурси, вручили юній літературознавці цінні нагороди та дипломи.

Тернополянка Владислава Боцян, учениця 7-Б класу  ТСШ І-ІІІ  ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов, здобула ще дві перемоги (І місця) у Міжнародних літературних конкурсах, повідомляє прес-служба ТОДА.

Урочистість І конкурсу відбулася 19 травня у місті Новий Сонч (Республіка Польща). Темою мультимедії конкурсу було: пам’ять про військового льотчика Станіслава Скальського. На українській землі 1918 року, у сім’ї поляків народився син Станіслав, який зокрема 5 років жив разом з родиною у місті Збаражі, потім у місті Дубно, де навчався і закінчив школу. Дитячу мрію бути льотчиком здійснив у 1935 році.  На початку ІІ світової  війни – польські військові льотчики були передислоковані до Англії.  С.Скальський під час битви за Англію став героєм. Пам’ять про військового льотчика С.Скальського, який народився в Україні м. Кодима (Одеська область), пам’ятають і вшановують не тільки у Польщі але і у Англії та Україні.

Друга урочистість ХХХІІІ Міжнародного літературного конкурсу ім. Ванди Хотомської відбулась 22 травня у Поморському воєводстві (Республіка Польща) м. Слупськ  (столиці міжнародних літературних конкурсів).  Владислава написала легенду про слупських лелек і намалювала до праці   2 малюнки.  Журі конкурсу визнало легенду тернополянки однією із найкращих серед майже 9000 праць. Цінні нагороди та дипломи, вручали президенти міст у яких проходили вищезгадані конкурси.

Нагадаємо, за 2016-2017 навчальний рік Владислава Боцян здобула три перші місця у престижних Міжнародних літературних конкурсах.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.