«Верховна Рада не голосуватиме за популістичні законопроекти,» - Ігор Побер

Опубліковано в Новини 23.05.2017
Верховна Рада відмовилась звертатись до Ради національної безпеки і оборони України щодо запровадження персональних санкцій стосовно екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Причину нестачі голосів під час голосування щодо введення санкцій проти Віктора Януковича та його оточення прокоментував народний депутат від БПП від Тернопілля Ігор Побер у ефірі телеканалу «News One».

Як зазначив політик, такий законопроект за своєю природою є чистим виявом популізму та суперечить найголовнішій основі українського законодавства – Конституції.

- Ми завжди знаходитимемо достатню кількість голосів, особливо це стосується представників коаліції, однак, не тоді, коли вноситимуться популістичні законопроекти. Поки Верховна Рада не вносить санкції і не має права їх застосовувати. Щоб таке рішення було законним – воно має пройти відповідну процедуру. Спочатку потрібно дочекатись рішення суду, після якого має відбутись засідання ради РНБО і лише тоді – воно повинно подаватись на підпис Президенту. Верховна Рада України голосуватиме лише за ті проекти, які не суперечать Конституції України, - наголосив Ігор Побер.

Нагадаємо, 18 травня голосували за проект, яким пропонувалось РНБО ввести санкції проти Віктора Януковича та його оточення. Тоді не вистачило 24-х голосів: «за» проголосувало 206 народних обранців.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.