Інфекцію вихованці дитячого садка на Тернопільщині могли «підчепити» від працівників кухні

Опубліковано в Новини 22.05.2017

На сьогодні усі діти здорові та виписані з лікарні.

Як повідомила прес-служба ТОЛЦ, 27-28 квітня 2017 року з ознаками гострої кишкової інфекції за медичною допомогою звернулися та були госпіталізовані у дитяче інфекційне відділення Заліщицької ЦРЛ 5 вихованців дошкільного навчального закладу «Горобинка» смт. Товсте Заліщицького району Тернопільської області. На сьогоднішній день спалах локалізовано та ліквідовано. Усі хворі проліковані та виписані зі стаціонару.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації в організованому дошкільному закладі фахівцями Державної установи "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" проведено комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації ускладненої епідситуації. Для лабораторних досліджень відібрано 48 проб з об’єктів довкілля на виявлення патогенної та умовно-патогенної флори (питна вода, змиви, харчові продукти), обстежено 62 контактні особи. Згідно з результатами бактеріологічних досліджень етіологічним фактором спалаху став золотистий стафілокок. У вогнищі здійснено заключну дезінфекцію. 

У ході епідрозслідування встановлені обставини, що спонукали виникненню та поширенню інфекції - це недотримання правил особистої гігієни, порушення дезрежиму у дошкільному навчальному закладі «Горобинка», не виключено, що причиною спалаху послужили працівники кухні (за результами мікробіологічного дослідження мазків з носа та зіву виділено золотистий стафілокок).

Лікар-епідеміолог Заставна Т.Ю.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.