Збільшити кількість веб-камер на вулицях Збаража пропонує депутат від «Доброго Самарянина» Андрій Рудан

Опубліковано в Новини 04.05.2017
Депутат Збаразької міської ради Андрій Рудан зареєстрував петицію щодо збільшення кількості веб-камер на вулицях міста. Такий крок, на його думку, суттєво полегшить роботу правоохоронцям та збільшить рівень безпеки у місті.

На разі у місті працює усього три камери, проте і вони за минулий рік дали істотні результати. За словами начальника Збаразького відділення поліції ГУНП Присяжнюка Віталія, низка злочинів була розкрита завдяки відео-даним.

- Що найперше хочу зауважити щодо роботи камер – це досить сильний стримуючий фактор і фактор профілактики. Якщо припаркувати авто чи велосипед у зоні огляду камери, то не кожен злочинець наважиться транспорт викрасти. Відколи ці камери стоять, вони допомогли нам розкрити злочини і ДТП, дві камери стоять у місцях транспортного роз’їзду, був випадок, коли авто взимку здійснює наїзд на людину і ми на відео побачили, що у водія виникла перешкода, внаслідок чого він і здійснив наїзд. Тобто якби камери не було, ми не знали би чи вірити словам водія щодо перешкоди, - розповідає Віталій Присяжнюк.

Окрім того, є факти викриття квартирних злодіїв саме завдяки камерам. І все це лише використовуючи 3 веб-камери, відповідно збільшення їх кількості дало би набагато більше інструментів правоохоронцям.

- З пропозицією щодо веб-камер я уже звертався до міського голови, проте на жаль, крім обіцянок нічого так і не отримав. Я з’ясовував, що обслуговування однієї камери у місяць обходиться у близько 200 грн., камера коштує, залежно від якості зйомки – 6-10 тис. грн. Тобто за рік можна встановити 5 камер додатково і виділити 50 тис. грн. Враховуючи, що у минулому році бюджет Збаража був 11 млн. грн., то сума не така і велика. В наступні ж роки, оплачувати потрібно тільки обслуговування. Якщо такий крок дозволить врятувати хоча б одне життя, розкрити один злочин – він цілком окупиться, бо на першому плані повинна стояти безпека людей, - переконаний депутат від партії «Добрий самарянин» Андрій Рудан.

Підтримати петицію збаражчани можуть до 28 травня. Аби проголосувати, їм потрібно пройти простий механізм реєстрації і тоді петицію направлять на розгляд міській владі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

06.07.2024 soroka
Громада Києва передала тисячу дронів бійцям 3 штурмової бригади, - Кличко
Мер Києва Віталій Кличко передав 3 окремій штурмовій бригаді 1000 дронів, в рамках допомоги ЗСУ.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.