В атмосферному повітрі поблизу Тернопільського ставу є перевищення хлору у 2,5 раза

Опубліковано в Новини 21.08.2024

В атмосферному повітрі поблизу Тернопільського ставу є перевищення хлору у 2,5 раза внаслідок пожежі на промисловому об’єкті міста. В інших частинах Тернополя концентрація хлору та соляної кислоти залишається у межах норми.

Про це під час брифінгу повідомила генеральна директорка ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Оксана Чайчук.

- Наразі перевищення концентрації хлору є у 2 з 11 місць, де проводилися заміри повітря. Обидві точки - поблизу Тернопільського ставу. Це очікувано, адже водойма знаходиться в низині, хлор зв’язується з водою та утворюється соляна кислота. Це не є небезпечним, проте ми все-таки рекомендуємо тернополянам не купатися протягом 1-2 днів,- зазначає Оксана Чайчук.

Щодо стану питної води, то вона відповідає всім вимогам. Також під час брифінгу зазначили, що радіаційний фон у Тернополі та області не перевищує норм та не несе жодної загрози громадянам.

Заміри якості повітря та води проводитимуться фахівцями обласного центру контролю та профілактики хвороб допоки всі показники не будуть в межах норми.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

10.10.2024 soroka
Віталій Кличко під час зустрічі з Шольцем в Лейпцигу наголосив на необхідності посилення допомоги Україні
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь в заході з нагоди річниці мирної революції в Німеччині…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.