У художньому музеї Тернополя експонується виставка книжкової ілюстрації Зіновії Юськів

Опубліковано в Новини 26.06.2024

У Тернопільському обласному художньому музеї відкрито виставку ілюстрацій до дитячих книжок і українських народних казок львівської художниці Зіновії Юськів (1953–2008) із фондів Національного заповідника «Замки Тернопілля», які свого часу були подаровані чоловіком мисткині Миколою Барановським – редактором видавництва «Логос».

Експозицію складають 50 графічних творів, в яких – цілий казковий світ, сповнений тепла і доброти. Серед малюнків – ілюстрації до книг «По сто діток у хаті» М.Петренка, «Шпаки на колесах» О.Сенатович, «Мудрий слон» В.Поліщук та інші.

Зіновія Юськів народилася 18 травня 1953 року у Львові. Закінчила Львівський державний інститут прикладного і декоративного мистецтва. Працювала в галузі станкової графіки і книжкової ілюстрації.

Зіновія Юськів була активним учасником львівських, республіканських і міжнародних виставок, лауреатом численних конкурсів, нагороджена преміями і дипломами за художнє оформлення та ілюстрацію книжок і журналів. Перелік видань, у яких вона брала участь, вкладаючи душу і мистецький хист, сягає сотні. Зокрема, захоплюють, створені нею персонажі до народних казок та дитячих книг. В кожному сюжеті – щирі почуття любові до рідного краю.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.06.2024 soroka
Перший пішов: деталі обміну засудженого єпископа УПЦ (МП). Хто наступний?
В українському суспільстві активно обговорюють питання передачі Росії засудженого в Україні митрополита Тульчинського і Брацлавського…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.