Тернопільський драмтеатр завершив театральний сезон

Опубліковано в Новини 26.06.2024

У неділю, 23 червня, в Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка закрили 94-й театральний сезон.

На завершення глядачі насолодилися показом музичної комедії Ярослава Барнича «Гуцулка Ксеня» у постановці лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка, народного артиста України Федора Стригуна, повідомляють у Тернопільській обласній раді. 

Впродовж сезону актори зіграли близько 300 вистав діючого репертуару на базі драмтеатру. Також дарували своє мистецтво на виїздах по Тернопільському району з виставами «Мартин Боруля» Карпенка-Карого, «Наталка Полтавка» І. Котляревського, «Як наші діди парубкували» В. Канівця, мали успішні гастролі у Львові з виставою «Голгофа» О.Мосійчука.

З великим успіхом відбулися прем'єри вистав «Ісус – Син Бога Живого» В. Босовича, казочки «Аладдін» Ярослава Стельмаха, «Пекельна спокуса» В. Жили, «Звідки беруться діти» А. Крима, «Афера з доставкою» О. Мілько.

У новому 95-му ювілейному сезоні на глядачів чекатимуть багато нових прем'єр: вистава «Андрей» В. Герасимчука у постановці народного артиста Федора Стригуна, присвячена 160-й річниці Митрополита Андрея Шептицького; «Труфальдино із Бергамо» за мотивами К. Гольдоні у постановці заслуженого діяча мистецтв України В'ячеслава Жили; «Емігранти» С. Мрожека у постановці Юрія Черненка; казочка для дітей «Мауглі» Р.Кіплінга від режисерок Оксани Левків та Наталії Олексів та сюрприз до Дня театру від головного режисера, народного артиста України Олега Мосійчука; плануються музичні вечори в театральному фоє, працюватиме Мала сцена.

«Дякуємо ЗСУ за можливість працювати і творити задля збереження української ідентичності, культури та мистецтва! Щиро віримо у Перемогу! Слава Україні! Слава Нації!» – підсумовують у театрі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.07.2024 soroka
Генератори, пересувні котельні, ремонт теплоджерел, - Кличко розповів, як Київ готується до складної зими
Мер Києва Віталій Кличко розповів, як Київ готується до складного опалювального сезону, враховуючи масштабні пошкодження…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.