У класичному університеті Тернополя відзначили 55 років з дня заснування кафедри фінансів ім. С. І. Юрія (фото)

Опубліковано в Новини 21.06.2024

У Західноукраїнському національному університеті – знакова подія. Виповнилося 55 років з дня заснування кафедри фінансів ім. С. І. Юрія факультету фінансів та обліку ЗУНУ.

З цієї нагоди відбулася урочиста академія, на яку завітали почесні гості:  знані науковці, економісти, представники місцевої влади та адміністрації області, партнери та випускники кафедри, стейкхолдери, ті, хто стояли у витоках кафедри.

«Дорогі друзі, колеги! Сьогодні час нестримно наближає нас до межі, що відокремлює минуле від прийдешнього, перегортає сторінки хроніки та засвідчує у життєписі кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Західноукраїнського національного університету ювілейну подію – 55-річчя від дня заснування. Скільки прагнень, думок, емоцій переплелися доленосним мереживом у канві нашої з Вами життєвої історії. У ній немає нецікавих сторінок, чернеток і чистовиків, у ній є ми – обличчя факультету фінансів та обліку ЗУНУ. Рідний колектив кафедри впевнено прямує до визначеної мети, реалізовуючи основну місію та візію. Відданість працівників та науковців, які з 1969 року закладали підвалини фахових знань та формували покоління економічної еліти нації, стала поштовхом для підкорення нових вершин, натхненням до нових здобутків», - наголосив голова Вченої ради, завідувач кафедри фінансів ім. С. І. Юрія ЗУНУ Андрій Крисоватий.

Він зазначив, що на час створення кафедри фінансових дисциплін у 1969 р. її колектив налічував 9 осіб, у тому числі 3 кандидати наук (О. Г. Пекун, В. П. Вихрущ, В. М. Гаглазов), та був сформований за рахунок запрошених молодих кандидатів економічних наук з закладів вищої освіти Києва, Одеси та фінансистів-практиків з інших міст. Сьогодні – це 12 докторів наук, професорів та 24 кандидати економічних наук, доценти, 5 викладачів, 4 докторанти, 85 аспірантів, 2 інженери, 1 економіст, серед яких: 2 заслужені діячі науки і техніки України, 3 заслужені працівники освіти України, 1 почесний професор університету, 3 академіки Академії економічних наук.

Ректор ЗУНУ Оксана Десятнюк звернулася до ювілярів: «Відзначення пам’ятних дат з давніх-давен вважається доброю традицією, яка дає можливість не тільки повернутися в минуле, ще раз пережити найяскравіші миті пройденого шляху, а й зазирнути в майбутнє з надією на здійснення  найзаповітнішої мрії. Упевнено крокуючи нелегкою, але цікавою дорогою, творячи власну історію, багату на знакові події й непересічні постаті, колектив кафедри фінансів ім. С. І. Юрія факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету з гордістю зустрічає своє 55-річчя. За час науково-освітньої діяльності, знана на теренах України й закордоном кафедра, пройшла шлях, сповнений труднощів та перемог, роблячи вагомий внесок у розвиток економічної освіти України. Були різні часи: змінювалася стратегія, колектив, матеріально-технічне оснащення, але незмінними залишалися цінності та пріоритети».

Відзначили подяками від Міністерства освіти і науки України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий внесок у розвиток сфери освіти і науки України таких працівників: Михайла Чорного, Олександра Тимчука, Богдану Максимчак, Василя Мартинюка, Володимира Андрущенка, Андрія Фліссака,  Людмилу Безгубенко, Надію Парижак.

За заслуги перед українським народом грамотами від Верховної Ради України нагородили д.е.н, професора, професора кафедри фінансів ім. С. І. Юрія ЗУНУ Василя Дем’янишина та д.е.н, професора, професора кафедри фінансів ім. С. І. Юрія ЗУНУ Олену Сидорович.

Оголошено подяку міського голови Тернополя за вагомий внесок у розвиток сфери освіти і науки, значні особисті досягнення у професійній діяльності, активну участь у підготовці фахівців, тривалу і бездоганну працю та з нагоди 55-річчя створення кафедри фінансів ім. С. І. Юрія ЗУНУ Федору Ткачику, Володимиру Титору, Володимиру Угрину та Богдані Шулюк.

Від Тернопільської обласної ради грамоту вручили к.е.н., доценту кафедри фінансів ім. С. І. Юрія ЗУНУ Наталії Коломийчук за вагомий внесок у розвиток сфери освіти і науки України.

Виконувач обов’язків начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Важинський нагородив Святослава Герчаківського,  Катерину Крисовату та Олександра Дзюблюка за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, плідну науково-педагогічну діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки України та з нагоди 55-річчя створення кафедри.

Від Департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації грамотами нагородили Ірину Круп’як, Галину Василевську, Олену Петрушку, Володимира Дмитріва.

Подяки від ректора ЗУНУ отримали Тетяна Валігура, Вікторія Булавинець, Олександр Шашкевич, Богдана Максимчак, Марія Кушнір, Тетяна Кізима, Ольга Кириленко, Володимир Труш, Володимир Дячук та Наталія Ведашенко.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.06.2024 soroka
Вступна кампанія ТНПУ: фізико-математичний факультет
Фізико-математичний факультет Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка запрошує долучитися здобувачів вищої освіти до…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.