У Тернополі в забудовників відсудили землю дитячого будинку

Опубліковано в Новини 19.06.2024

Рішенням Тернопільського окружного адміністративного суду задоволено позов Тернопільської обласної прокуратури до Тернопільської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення чотирнадцятої сесії шостого скликання Тернопільської обласної ради від 25.09.2020 № 1698 «Про затвердження плану трансформації Тернопільського обласного комунального дитячого будинку для дітей шкільного віку та проведення інвестиційного конкурсу».

Зазначеним рішенням попереджено вибуття із комунальної власності майнового комплексу Тернопільського обласного комунального дитячого будинку для дітей шкільного віку, який на сьогодні реорганізовано у Тернопільський обласний комунальний заклад соціальної підтримки та виховання дітей площею 618, 6 кв. м та земельної ділянки площею 1, 1288 га вартістю 16, 6 млн. грн, загальною вартістю  41, 3 млн. гривень.
 Нагадаємо, Тернопільською обласною радою укладено інвестиційну угоду з будівельною фірмою, виконання якої могло призвести до втрати комунального майна та земельної ділянки. Цей комплекс використовується закладом для дітей, позбавлених батьківського піклування. Оскільки його втрата могла погіршити становище та умови перебування неповнолітніх вихованців дитячого будинку, прокуратура звернулась із позовом до суду.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.