Тернопільські рятувальники тренуються діяти в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру

Опубліковано в Новини 13.06.2024
11-12 червня на Тернопільщині відбулися практичні тренування з рятувальниками, відібраними до складу зведеної групи з реагування на надзвичайні ситуації воєнного характеру на території Тернопільської та за необхідністю в інших регіонах України. У сфері відповідальності цього підрозділу – ліквідація наслідків ворожих ракетних обстрілів, розбір завалів, проведення пошуково-рятувальних робіт, у тому числі й на висотах.
Навчання організували з метою надання учасникам технічних та практичних знань, для підвищення рівня їх навичок та компетенції в проведенні аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт з дотриманням сучасних міжнародних стандартів INSARAG.
Учасників ознайомлювали з різноманітними способами порятунку людей, що постраждали внаслідок ракетних атак. Їх вчили оцінювати ризики та здійснювати моніторинг. Демонстрували особливості роботи спеціального обладнання та засобів для технічного пошуку. Відпрацьовували способи виявлення постраждалих за допомогою оклику, сейсмологічної системи виявлення постраждалих під завалами, а також з використанням камери для візуального пошуку в порожнечах і місцях з обмеженим доступом. Значну увагу було приділено особливостям проведення рятувальних робіт в завалах будівель та на висотах з використанням альпіністського обладнання.
Такі тренування є надзвичайно важливими для забезпечення готовності наших рятувальників до виконання найскладніших завдань, зокрема в умовах надзвичайних ситуацій, що виникають через воєнні дії.
 
Джерело: ГУ ДСНС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.