У Тернополі на базі КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» функціонує кластерна багатопрофільна лікарня

Опубліковано в Новини 13.06.2024

У Тернополі триває реорганізація медичних закладів у рамках інфраструктурного етапу медичної реформи, яка передбачає створення кластерних багатопрофільних лікарень. Це дозволить покращити доступність та ефективність медичних послуг для мешканців міста.

Одне з таких об’єднань уже завершено, зокрема, КНП «Міська комунальна лікарня №3» та КНП «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» приєднані до КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги».

- На сьогодні лікарня швидкої медичної допомоги на вул. Шпитальній – це багатопрофільний лікувальний заклад, де є дві поліклініки (вул. Руська, 47 та вул. Волинська, 40), функціонує не менше, як 20 профілів надання медичної допомоги мешканцям Тернополя, – розповідає директор закладу Ярослав Чайківський. – Ми відкрили відповідно й нові відділення, в результаті чого не зменшилась, але й збільшилась кількість медичних працівників, які будуть працювати в нових профілях нашого закладу. На базі головного корпусу лікарні швидкої допомоги з’явились нові відділення як от: гінекологічне, неврологічне. На базі лікувального корпусу №3 (вул. Волинська, 40) відкрили нові відділення: офтальмологічне, ендокринологічне і кардіологічне відділення. Також на базі цього корпусу запланована реконструкція двох поверхів реабілітаційного відділення для військовослужбовців, де буде 46 ліжко-місць.

Ярослав Чайківський додає, створення такого багатопрофільного закладу допомогло збільшити можливості у наданні медичних послуг для мешканців громади. Медичні послуги для жителів стануть ефективнішими та більш доступними, адже є сконцентровані у єдиній лікувальній установі.

Нагадаємо, у Тернополі функціонуватимуть дві кластерні лікарні. 15 вересня та 3 листопада на чергових засіданнях сесії міської ради прийнято рішення про реорганізацію комунальних некомерційних медичних підприємств Тернополя. Рішення прийняті, враховуючи відповідний наказ Міністерства охорони здоров’я, який передбачає створення у Тернополі двох кластерних лікарень, та розпорядження обласної військової адміністрації.

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.