Юна художниця з Тернополя – лауреатка премії Івана Марчука

Опубліковано в Новини 24.05.2024

Учениця 2 класу мистецької школи Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької Інга Дудаш стала лауреаткою премії Івана Марчука в номінації «Графіка».

Викладач – Богдан Федорів.

Про це повідомили у мистецькому коледжі.

Юна художниця представила на конкурс  «Портрет. Богдан Лепкий— український поет, прозаїк, історик».

Це друга вихованка Богдана Федоріва, яка отримала премію Івана Марчука. Її удостоїлася і Олеся Бетлей два роки тому, – кажуть у коледжі.    Визначення переможців відбувалося у Тернопільському обласному художньому музеї.  Учні  із 5 мистецьких шкіл Тернопільщини подали 23 творчі роботи. Переможців було обрано шляхом таємного голосування.

Премія заснована у 2016 році на честь живописця, народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Шевченка Івана Марчука.

Премію вручають обдарованим дітям області, віком від 7 до 15 років, за найкращий твір у номінаціях: «малярство» та «графіка».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.06.2024 soroka
Волонтер «Української команди» Андрій Надкевич – серед номінантів регіонального відбору на здобуття «Ордену Святого Пантелеймона»
У Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського 12 червня відзначили медиків області, які перемогли у…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.