Капітальний ремонт мосту неподалік Тернополя – на фінішній прямій

Опубліковано в Новини 23.05.2024
Капітальний ремонт мосту через струмок на трасі Р-39 Броди - Тернопіль поблизу села Плотича Тернопільського району – на фінішній прямій. Напередодні підрядна організація влаштувала на штучній споруді та підходах до неї перший шар асфальтобетонного покриття.
Асфальтування підходів до мосту з 2 боків зробить проїзд комфортним, а також безпечнішим завдяки поліпшенню оглядовості. Завдяки цьому ділянка траси Р-39 буде приведена до нормативних поздовжніх, поперечних ухилів та геометричних параметрів.
Нагадаємо, що ми практично з нуля збудували водопропускну трубу на місці аварійного мосту. Це забезпечить збільшення водопропускної здатність штучної споруди, що особливо важливо під час весняного водопілля.
Служба відновлення у 2023 році ініціювала невідкладний капітальний ремонт аварійного мосту, оскільки існував великий ризик руйнування. Це могло б нашкодити логістиці вантажів різного призначення через Тернопільщину.
Наразі траса Р-39 є найбільш завантаженою дорогою регіонального значення в області. До повномасштабного вторгнення більшу її частину Служба відремонтувала – від межі з Львівською областю до села Ігровиця. На 2022 рік було заплановано повністю привести дорогу до ладу. Також планувалося будівництво дворівневої розв’язки на перехресті Р-39 та дороги Р-41 Обхід Тернополя. На жаль, через повномасштабне вторгнення росії ці плани довелося відкласти.
Ремонт мосту біля Плотичі виконується за кошт Європейського інвестиційного банку.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.06.2024 soroka
Волонтер «Української команди» Андрій Надкевич – серед номінантів регіонального відбору на здобуття «Ордену Святого Пантелеймона»
У Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського 12 червня відзначили медиків області, які перемогли у…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.