Семеро вчителів з Тернополя пройшли стажування у Канаді

Опубліковано в Новини 19.04.2024

Три тижні, з 4 по 24 березня, семеро вчителів англійської мови зі шкіл Тернополя проходили навчання та підвищення кваліфікації з курсу «Викладання англійської мови як глобальної» у Саскачеванському університеті.

Вчителі стажувались в Канаді завдяки проєкту «Ukrainian English Language Education and Teacher Training Project», в якому бере участь Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка.

- Це унікальна можливість і ми дуже вдячні Тернопільському педагогічному університету, ректору Богдану Буяку, професорці Олені Гузар, які дали можливість вчителям англійської мови нашого міста стажуватись за кордоном, вивчити нові методики викладання англійської мови як глобальної мови. Цей проєкт продовжується і ми сподіваємось, що ще більше наших вчителів зможуть отримати новий досвід, – розповіла начальниця управління освіти і науки міської ради Ольга Похиляк. – У проєкті участь взяли вчителі шкіл Тернополя №№3, 6, 11, 13, 14, 17, 24.

Проєкт на локальному рівні започаткований вперше не тільки в Тернопільській області, а і в Україні, мета якого – обмін досвідом вчителів Канади та України щодо нових методик викладання англійської мови.

- Проєкт для нас був інноваційним та новим. На запрошення канадської сторони ми погодились взяти участь у цьому перезавантаженні і вдячні, що грант, який писали в педагогічному університеті, спрямований на Тернопільський регіон. Першим зайшов Тернопіль. Таким чином, обрали семеро перших вчителів, які поїхали до Канади, – розповідає Олена Гузар. – Вчителі проходили тритижневий інтенсив у Саскачеванському університеті та отримали повноцінний сертифікат вчителя англійської мови як глобальної у College of Education Саскачеванського університету.

Одна з учасниць цього проєкту, вчителька англійської мови у Тернопільській школі-ліцеї №13 Олена Аксак ділиться своїми враженнями від стажування за кордоном.

- Ми черпнули натхнення від наших канадських вчителів. І від усієї нашої команди хочемо висловити  вдячність усім, хто дам нам цю можливість повчитись у найкращих. Тритижневий інтенсив навчання поєднувався з можливістю познайомитись з культурою Канадою. Навчання тривало 09:00 год і по 15:00 год. Також понад дві години вдень у нас виділялось на виконання домашніх завдань, – додає Олена Аксак. – Зараз у нас розпочався новий етап, ми ділимось досвідом з нашими школами. Найціннішим для нас вчителів є саме занурення у мовне середовище. Ми розуміємо і дітей навчаємо, наскільки англійська мова на сьогодні, після нашої рідної мови, є важливою.

Вчителі продовжують ділитись досвідом у школах, працюють зі своїми учнями, використовуючи новітні методики. Проєкт лише стартував і ця група є першою. Заплановано, що програма реалізовуватиметься до 2027 року.

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.