У громаді на Тернопільщині паліїв трави шукатимуть дронами

Опубліковано в Новини 18.04.2024

Чортківське районне управління ГУ ДСНС України у Тернопільській області, 6 ДПРЧ 6 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Тернопільській області спільно із представниками муніципальної інспекції Чортківської міської ради за допомогою квадрокоптера виявлятимуть паліїв сухої трави та штрафуватимуть порушників.

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

Рятувальники здійснюватимуть рейди територією Чортківського району, зокрема Чортківської громади. Виявивши паліїв, на вказане місце прибуватимуть працівники ДСНС чи муніципальної інспекції Чортківської міської ради, – кажуть у міськраді.

Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством, сума штрафу за порушення статті 77-1 КУпАП становить від 3060 грн до 6120 грн.

Також, згідно зі статтею 245 Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються:

- штрафом від 5400 до 9000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (91800 до 153000 грн);

-  або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років.

Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки караються:

- позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Святослав Півторак: «Колектив “Тернопільелектротранс” передав допомоги для ЗСУ на суму понад 1,5 млн грн»
29 квітня працівники КП «Тернопільелектротранс» Тернопільської міської ради передали для потреб захисників FPV-дрони в комплекті…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.