Жителька Тернопільщини відзначила 90-літній ювілей

Опубліковано в Новини 17.04.2024

Жителька села Соборне Байковецької об’єднаної громади Ярослава Репак відсвяткувала 90-ліття.

Про це повідомили у громаді.

–  Її доля мережана нитками любові до своєї неповторної й багатогранної родині. Адже вона була наймолодшою сьомою дитиною у своїх батьків. Народилася у Польщі. Згодом їх, як і тисячі інших українців було виселено з рідної хати, з рідної землі. Відтак оселилася у Соборному, кажуть у громаді. Дитинство та юність ювілярки припали на тяжкий час воєнних і повоєнних років. З щемом та біллю згадує той період старенька жінка та з впевненістю каже, що після війни тяжкою працею її родина налагоджувала життя.

Все своє життя жінка пропрацювала у місцевому колгоспі. 

– Завжди відповідально ставилась до будь-якої ділянки роботи. Всі поважали її за працелюбну і веселу вдачу, добре і щире серце, життєву мудрість. Жінка настільки все пам’ятає, що диву даєшся: все з точністю, будь-який період зі свого життя згадує по роках, – розповідають у громаді.

Ярослава Репак виростила 3 дітей, має п’ятеро онуків та семеро правнуків.

Довголіття – це секрет Бога. Головне – вірити в силу добра, дарувати його людям безкорисливо та радіти з того, що ми маємо. А ще дякувати. Я, наприклад, вірю, що настане час, коли зникнуть хвороби, скорботи, війни, і бажаю вам цей час застати, – зазначила пані Ярослава.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.04.2024 soroka
В Одесу на вихідні: де варто побувати і що подивитися
Одеса входить до найпопулярніших туристичних міст України, оскільки в ній розташована величезна кількість архітектурних та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.