На Тернопільщині відкрили три меморіальні дошки в пам'ять про загиблих Героїв

Опубліковано в Новини 08.04.2024

Учора, 7 квітня, у місті Копичинці відбулося урочисте відкриття меморіальних дощок в пам’ять про загиблих Героїв України: Курніцького Василя, Чернеги Віталія та Ростислава Вонітового.

Меморіальну дошку для військовослужбовця Василя Курніцького, що народився 29 вересня 1976 року у місті Копичинці, розмістили на фасаді рідної школи Ліцею № 1 м. Копичинці.

Василь добровільно приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист рідної землі. Він був зразком для інших захисників Батьківщини, але 14 липня 2023 року, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Старомайорське в Донецькій області Василь Курніцький загинув захищаючи Україну. Його відзначено (посмертно) почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України “Кращий сержант (старшина) Збройних Сил України”, – повідомили у Копичинецькій міській раді.  

Меморіальну дошку для захисника Чернеги Віталія, що народився 13 листопада 1991 року у м. Копичинці урочисто відкрили також у рідній школі Ліцей № 1.

Віталій був важко поранений під час виконання бойового завдання на Харківщині, 28.11.2023 року, в госпіталі, його серце зупинилося. Багато хто особисто знав Віталія, адже він брав активну участь у громадському житті міста Копичинці.

Меморіальну дошку для військовослужбовця Ростислава Вонітового, що народився 3 квітня 2002 року в селі Яблунів відкрили у рідному ліцеї. Ростислав був сміливим і відважним воїном. Він завжди був готовий допомогти своїм побратимам. Та 23 листопада 2023 року він востаннє виконав свій військовий обов'язок.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.