Американські лікарі прооперували дівчинку з Тернопільщини, яка мала вроджену ваду обличчя

Опубліковано в Новини 07.03.2024

Впродовж п’яти днів перебування у Львові іноземні спеціалісти консультували та корегували вади обличчя маленьким пацієнтам із різних куточків України. 

Це вже другий візит відомої американської хірургині українського походження Оксани Джексон та її команди до Дитяча Лікарня Святого Миколая Першого медичного об'єднання Львова.

Про це розповіли у медичній установі.

Прооперували американські хірурги й однорічну пацієнтку, яку спеціалісти нашої лікарні ведуть з перших днів життя. Вікуся з Тернопільщини народилася із розщілиною губи та невеличкою деформацією вушка. Скорегувати цю ваду раніше наші лікарі не могли, бо спершу мали вирішили проблему, яка загрожувала життю немовляти, – пояснюють медики. Вікуся народилася з атрезією стравоходу — це вроджена вада розвитку, під час якої орган поділений на кілька сегментів, що не зʼєднані між собою. Новонароджена не могла дихати та їсти. Наші хірурги змогли виправити цю патологію. І тепер уже спільно з американськими колегами взялися скорегувати і вроджену ваду обличчя. 

Лікарі зʼєднали кутики губ дівчинки та виконали пластику вушка. Операція минула добре. Коли Вікторія виросте, їй потрібно буде виконати ще одне втручання — на щелепі. 

Загалом — під час місії Оксани Джексон — американсько-українська команда хірургів виконала 20 складних операцій. Однією із найскладніших була реконструкція вуха.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.