Великі справи маленької волонтерки з Лановець: Полінка з 5 років і до нині допомагає ЗСУ

Опубліковано в Новини 01.02.2024

Маленька Поліна Нагорнюк з Ланівців мала лише 5 років, коли розпочалася  повномасштабна війна.

Її мама – відома кондитерка Іванна Ящук першою в громаді ініціювала приготування сухих страв для військових. На основі досвіду інших кулінарів, Іванна розробила власний рецепт борщу із сушених овочів і м’яса. В березні 2022 року провела майстер-клас для бажаючих приєднатися до такого виду допомоги військовим, пише «Голос Лановеччини».

До проведення майстер-класу Іванна з наймолодшою, п’ятирічною, донькою Поліною готувалися вдома. Дитина, як та губка, вбирала в свою свідомість всі мамині поради, за всім спостерігала та охоче бралася допомагати.

Упродовж двох років Полінка і самостійно закручувала рогалики, і власноруч ліпила печиво, скручувала енергетичні батончики, нарізала етикетки. Самостійно вдома розфасовувала по пакетиках сухі страви, допомагала чистити і нарізати овочі. Разом з мамою готувала солодощі і продавала на ярмарку. Словом, бралася за все, що вважала посильним для себе. Бо насправді мала велике бажання бути корисною для захисників.

Варто зауважити, що діяльність господинь, котрі взяли на себе ношу виготовлення сухих страв, клопітка і щоденна! Раз у тиждень вони збираються на фасування. Полінка не пропускає такі толоки, бо де мама – там і доня.

Сьогодні Полінці сім, і вона добре вчиться у школі. Каже, що любить малювати, а ще математику, письмо та інформатику. Її художню творчість та малюнки інших дітей дівчата з команди “Бандерівський борщ по-лановецьки” розкладають в коробки з сухими стравами та відправляють на передову. 

— Я хочу, щоб хлопці не гинули на війні, щоб не були голодні і щоб Україна перемогла, — таке бажання було у Поліни в п’ятирічному віці та залишилось до нині. І ця маленька господиня не задумується, що вона волонтерить по-дорослому. Вважає, що вона просто помагає мамі.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.