У Тернополі "на гарячому" затримали двох ділків, які допомагали ухилянтам

Опубліковано в Новини 31.01.2024
Фігуранти підробляли бланки та штампи територіальних центрів комплектування та військово-лікарських комісій. Завдяки фальшивим документам військовозобов'язані чоловіки уникали мобілізації та могли безперешкодно виїхати за кордон. Вартість послуги оцінювали у 12 тисяч доларів США.
Злочинну діяльність організували двоє жителів Тернополя. У фальшиві медичні документи ділки вписували вигадані важкі діагнози. Це дозволяло чоловікам ухилитися від призову на військову службу та надалі перетнути кордон.
Одного з організаторів схеми правоохоронці затримали під час отримання коштів від військовозобов’язаного чоловіка за допомогу у виготовленні фальшивих документів.
У ході проведення обшуків у підозрюваних вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, мобільні телефони, документи із доказами їх протиправної діяльності.
Організатору та його спільникові слідчі оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.
Заходи з викриття зловмисників поліцейські проводили спільно з оперативниками СБУ під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.
Триває досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до незаконного каналу перетину кордону.
 
Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.