До Дня міста в Тернополі відновлять унікальні окраси довжиною майже у три метри

Опубліковано в Новини 16.03.2017

До Дня міста в Тернополі планують відновити унікальну окрасу, яка зникла після Другої Світової війни - чавунні колонки-качалки. Перед-проект відновлення першої - вже готовий. Її планують встановити на початку вулиці Валова.

Історичні колонки-качалки були не лише унікальною архітектурною декорацією міста, а й могли забезпечити тернополян водою. Власне, у відновленні унікальної окраси передбачено і її можливість забезпечити містян водою. Для цього колонку планують обладнати спеціальним фільтром, який зробить водою цілком придатною для пиття.

Що ж стосується архітектурно-декоративних особливостей майбутньої колонки на Валовій, то кожна із її чотирьох сторін завширшки буде 75-ти сантиметровою. А в висоту композиція сягатиме  2-х метрів 70-ти сантиметрів.

– Об’єкт має бути насичений цікавими моментами, цікавими елементами. Це, наприклад, фігура хлопчика бронзового, який миє ноги. Це ми бачимо з нашої старої фотографії. Власне, цей сюжет, де хлопчик під колонкою миє собі ноги. Він так збагатить цю композицію. Наверху має бути пташка, за якою крадеться кішка, внизу – має бути равлик на прийомі води, –розповідає заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

До слова, вартість кожної такої унікальної окраси обійдеться Тернополю в суму близько 700 тисяч гривень.

Фото: управління ЖКГ, depoХмельницький.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.09.2024 soroka
Відеозвіт з будівництва житлових комплексів від компанії «Креатор-Буд» за вересень 2024 рік
Креатор-Буд» 18 років на ринку будівництва України. Філії компанії працюють у Києві, Львові, Тернополі. Будівництво…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.