У Тернополі відкриють перший в Україні імерсивний мультифункціональний хаб

Опубліковано в Новини 12.12.2023
З початку повномасштабного вторгнення в Україні зросла частка соціально вразливих груп населення. Щоб підвищити рівень інклюзії та розвивати цифрову освіту серед різних категорій населення у Тернополі відкриють імерсивний мультифункціональний хаб.
Відкриття хабу відбудеться, сьогодні, 12 грудня о 14:00.
Імерсивний мультифункціональний хаб має на меті підвищити рівень комунікації й соціалізації різних верств населення, зокрема і вразливих груп. Зокрема, у ньому проводитимуть безкоштовні публічні зустрічі, події, навчальні уроки у віртуальних класах. Також на базі хабу за допомогою сучасних технологій, медики спільно з науковцями зможуть створювати програми та продукти для реабілітації.
Хаб буде оснащено сучасним обладнанням: планшетами, AR-гарнітурами, інструментом для виготовлення голограм та цифровими дошками. Це дасть можливість реалізувати цифрові проєкти, опанувати нові професії, а також налагодити комунікацію у громаді.
Серед спікерів:
- Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції;
- Володимир Труш, начальник Тернопільської обласної військової адміністрації;
- Олена Іванова, керівниця проєктної команди з реабілітації та інклюзії ПРООН;
- Оксана Десятнюк, ректор ЗУНУ, доктор економічних наук, професор, заслужений працівник освіти України;
- Сергій Мартинчук, Голова Представництва Cisco в Україні;
- Ірина Масло, заступниця керівника громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».
?Імерсивний мультифункціональний простір працюватиме на базі Західноукраїнського національного університету. Також в його рамках створено 5 робочих місць та закладено умови для розвитку навичок у сфері цифрової освіти з допомогою платформи Дія.Освіта серед громадськості.
___________________
Імерсивний мультифункціональний хаб створено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України, у співпраці із Тернопільською обласною військовою адміністрацією та Західноукраїнським національним університетом, за підтримки ПРООН в Україні та фінансування Уряду Японії, з координацією ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», за сприяння технічного партнера простору компанії Cisco Systems.
 
Джерело: ТОВА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.