Чи відчули переваги отриманих митних спрощень підприємства Тернопільщини?

Опубліковано в Новини 12.12.2023
Три підприємства Тернопільщини (ТОВ «Шредер» ТОВ, ТОВ «Інтерфом-Захід» та ТОВ «Сіефджі Трейдинг») скористалися можливістю та отримали авторизації на застосування спрощень, передбачених Митним кодексом України. Зокрема, «процедури випуску за місцезнаходженням» та «самостійне накладання пломб спеціального типу».
Тепер, завдяки відповідним спрощенням, двоє із зазначених підприємств вже безперешкодно отримують та відправляють товари безпосередньо із своєї території.
Тернопільська митниця поцікавилася у їх предстаників про переваги отриманих спрощень.
Так, заступник директора ТОВ «Інтерфом-Захід» Любомир Бриндзей повідомив, що, у першу чергу, це - економія логістичних витрат та суттєве пришвидшення процедури митного оформлення.
 - Тепер не потрібно витрачати час на те, щоб транспортний засіб доставив товари у місце розташування підрозділу митного оформлення та очікувати, коли працівник митниці проведе огляд товарів і накладе митне забезпечення,- додав він.
Керівник служби планування та постачання ТОВ «Шредер» Дмитро Сурмяк зазначив, що наявність у підприємства авторизації АЕО-С надає змогу підприємству проводити митне оформлення товарів у першочерговому порядку.
Представники ТОВ«Інтерфом-Захід» та ТОВ «Шредер» висловили переконання щодо зручності та ефективності застосування отриманих спрощень та суттєвому скорченні як логістичних затрат, так і пришвидшенні процедури митного оформлення товарів.
Ще 20 підприємств області подали документи для отримання спрощень, або закінчують їх підготовку.
Якщо у вас виникатимуть запитання - фахівці митниці готові надати відповідні роз’яснення.
 
Джерело: Тернопільська мтниця

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.