Жителька Тернопільщини святкує 100-літній ювілей

Опубліковано в Новини 04.12.2023

Столітній ювілей, відзначає жителька села Юстинівка, що на Тернопільщині  – Ярослава Фофуліт. 

Про це у мережі розповів Михайло Ухман.

– Бабуся Ярослава бачила все на своєму життєвому шляху: українців зі східних теренів, які шукали їжу, рятуючись від голоду організованого комуністами,  боротьбу воїнів УПА проти московитів і самі перепитії Другої світової війни.., пише Михайло Ухман. – Бабуся Ярослава пережила радянський союз, побачила відновлення Незалежності України, розвал злочинних колгоспів. Вона плакала і вболівала за українців, які вийшли на Майдан в 2004 і 2014 роках. На жаль, бабуся Ярослава змушена жити в період нової російсько-української війни.

В юні роки Ярослава Фофуліт врятувала життя українського повстанця, розповідає чоловік.

– Будучи зовсім юною, вона стала свідком бою між московськими окупантами і українськими повстанцями. Коли все затихло і московити забрали своїх вбитих і поранених, юна Ярослава з друзями пішла на місце бою. Там серед загиблих повстанців, лежав один пораненний боєць. Ярослава Фофуліт з друзями забрала цього воїна, вони надали йому першу допомогу і відправили в сусіднє село. Через кілька років, бабуся Ярослава вже проживаючи під окупацією московитів, побачила цього чоловіка живим в сусідньому райцентрі.., – каже Михайло Ухман. – Знаєте, тільки недавно, я усвідомив, яким насправді скарбом  для України, Тернопільщини і самого села Юстинівка, є Фофуліт Ярослава. Вона пам'ятала про неймовірні речі і могла розповісти дуже багато моментів, які б пролили світло на нашу історію. Жаль, що я не використав цей момент.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.