На Тернопільщині відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику

Опубліковано в Новини 04.12.2023

У неділю, 3-го грудня, у Підзамочку на фасаді гімназії освятили меморіальну дошку захиснику України Миколі Луціву.

На урочистості з нагоди встановлення пам’ятного знаку колишньому учневі, на подвір’я його рідного закладу, зійшлися учні, родина загиблого, міський голова та жителі громади.

Про це розповіли у Бучацькій міській раді.

– Всечесні отці Богдан Дзюбанчин та Роман Іваноньків провели поминальний молебень  та освятили пам’ятний знак. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали шану світлій пам’яті Миколи та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України. Почесне право відкрити дошку було надане сину загиблого Героя Давиду, – кажуть у міській раді.

Микола Луців народився 30 серпня 1980 року у Бучачі. Мобілізований 8 березня 2022 року.  Служив на Луганщині розвідником-далекомірником 2 мінометної батареї. 2 травня 2022 року рятуючи поранених побратимів потрапив під мінометний обстріл, а 7 травня від завданих травм помер у військовому шпиталі м. Дніпро. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.