Представники Тернопілля дізналися суперників за 1/8 фіналу аматорського Кубка України

Опубліковано в Новини 11.09.2023

Асоціація аматорського футболу України провела жеребкування 1/8 фіналу національного аматорського кубка. За його підсумками заліщицькому «Дністру» випало зіграти з чинними чемпіонами Закарпаття «Вільхівцями», «Медоборам» з Зеленого – з «Миколаєвом» Львівської області. 

Перші матчі заплановані 20 вересня, поєдинки-відповіді – 4 жовтня.

Команда «Вільхівці» Тячівського району заснована в 1969-му. Головні її досягнення датовані новітніми часами: у 2019-му команда вперше в історії виграла бронзу обласного чемпіонату, за рік до того грала у фіналах Кубка і Суперкубка Закарпаття, а торік вперше здобула чемпіонство.

Нині «Вільхівці» очолює вельми авторитетний тренер - екс-капітан «Дніпра» Сергій Дірявка. Сергій з «Дніпром» тричі був призером чемпіонатів України серед професіоналів, загалом зіграв у вищій лізі 276 матчів у яких забив 4 м'ячі. Більше того, в юні роки Дірявка встиг зіграти за «Дніпро» 7 матчів в останньому чемпіонаті СССР. У 1992-1995 роках Сергій виступав у складі національної збірної України, за яку провів 9 матчів і одного разу виводив команду на гру з капітанською пов’язкою.

У поточному чемпіонаті Закарпаття «Вільхівці» наразі посідають четверте місце, але знаходяться на відстані лише однієї перемоги від дуету лідерів – виноградівського «Севлюша» та «Тячева».

Команда «Миколаїв», з якою зіграють «Медобори», заснована в 1952 році. У перші роки заснування вона виступала під назвою «Червоний прапор» і в перший рік здобула срібло чемпіонату України серед колективів фізкультури. Пізніше команда переіменувалася в «Цементник». У часи незалежності, з 1997-го миколаївці під назвою «Цементник-Хорда» п’ять років виступали в другій лізі чемпіонату України. З 2006-го колектив носить назву ФК «Миколаїв».

«Миколаїв» - триразовий чемпіон Львівщини (1983, 1986, 1992 років). Двічі – у 1979-му і 2013-му – команда вигравала на обласному рівні срібні медалі.

Нині «Миколаїв» очолює Віталій Шумський, який у 90-ті роки минулого сторіччя був одним із лідерів вищолігової тернопільської «Ниви», а також успішно грав за львівські «Карпати» і «Дніпро».

В поточному чемпіонаті Львівщини наразі зіграні лише чотири тури. «Миколаїв» з дев’ятьма очками ділить лідерство з «Юністю» з Верхньої Білки. Цікаво, що в складі суперників «Медоборів» виступає два африканських легіонери. У серпні команда виступала в Кубку України серед професіоналів, де дала бій першоліговому «Агробізнесу» з Волочиська на Хмельниччині. Миколаївці поступилися досвідченішому суперникові лише в екстратаймі (1:3), не реалізувавши на останніх хвилинах основного часу пенальті.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.