Жителів громади на Тернопільщині запрошують до молитви за упокій душі полеглого захисника

Опубліковано в Новини 11.09.2023

Поминальна служба Божа відбудеться у суботу, 16 вересня, о 9 годині у соборі верховних апостолів Петра і Павла м. Чортків.

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

Росчіс Ігор Іванович народився 16 вересня 1973 року в с. Сокиринці у сім`ї військовослужбовця.

У 1980 році сім’я переїхала в м. Чортків. Навчався в Чортківській гімназії ім. М.Шашкевича. У 1988 році вступив у Кам`янець-Подільське ПТУ №6, де здобув професію автогрейдериста.

Працював водієм в Україні та Польщі.

– Ігоря призвали на службу 8 квітня 2022 року. Служив навідником десантно-штурмової роти військової частини А1910. Загинув Герой 20 вересня 2022 року під час артилерійського обстрілу поблизу села Яцьківка Краматорського району Донецької області, отримавши поранення, несумісні з життям, – кажуть у міській раді. 

Похований Герой на Алеї Героїв на кладовищі по вул. Ягільницька.

Залишилися в Ігоря мати, дружина, донечка, зять та внук.

Герой отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня – за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Присвоєно звання «Почесний громадянин міста Чорткова».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.